З моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україні звільнили майже 8500 державних службовців, повідомляє Національне агентство України з питань державної служби.

Усього в Україні більше 168 000 держслужбовців. З них понад 127 тисяч працюють у штатному режимі, майже 14 000 – дистанційно.

Також 18 000 працівників на державній службі перебувають на простої, а майже 7000 – у відпустці без збереження заробітної плати. Більше 6500 виїхали за кордон, рятуючи дітей.

У ЗСУ служать 3568 державних службовців. На тимчасово окупованій території або в межах районів бойових дій перебувають майже 7500 держслужбовців, 53 людини загинули.

Це дані станом на початок липня без урахування тимчасово окупованої території України й частин територій у межах районів бойових дій.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві на одну вакансію претендують десять безробітних. Найбільшу невідповідність між попитом і пропозицією зафіксували серед службовців і керівників (на одну вакансію претендують 69 осіб).

Ми розповідали, що відбувається в Україні з ринком праці під час війни, кого шукають роботодавці та скільки готові платити.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі