У районі Пущі-Водиці та в Київській області, де були бойові дії, місцеві знаходять зразки трубчатого пороху, пише Київська міська військова адміністрація.

Трубчатий порох – це видовжені палички, схожі на бенгальський вогник, які використовують для відстрілу артилерійських снарядів.

«Попри заборону відвідувати лісову зону, деякі місцеві жителі збирають такі порохові заряди. Зокрема, використовують в побуті для розпалення домашніх печей та котлів для обігріву будинків», – пишуть у КМВА.

У чому небезпека

У КМВА наголошують, що збирати порохові заряди не можна. На відкритому повітрі вони горять контрольовано через малий тиск, однак у закритому просторі (наприклад, у печі чи котлі) заряди є пожежо- та вибухонебезпечними.

«Використання навіть двох одиниць може призвести до детонації через стрімке виділення теплової енергії та газоподібних продуктів», – додали у військовій адміністрації.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Киян просять не відвідувати лісопаркові зони, особливо на околицях міста, тобто на Житомирському та Вишгородському напрямках. Ліси заборонено відвідувати на весь період дії воєнного стану.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі