У місті Жидачів, що на Львівщині, закинуту штучну водойму відновлять та облаштують на прилеглій до неї території гідропарк, пише Львівська обласна адміністрація.

Йдеться про озеро «Промінь», його створили для технологічних потреб комбінату, на якому виготовляють упаковання, папір та картон. В озеро підприємство скидало технічну воду, яку використовували для охолодження турбін на тепловій електростанції комбінату.

Коли ТЕЦ припинила роботу, комбінат скоротив споживання технічної води на 90%, тож відпала потреба скидати воду в озеро. Підживлення водойми припинилося, через посушливу погоду озеро почало висихати.

Наразі міська адміністрація домовилася з комбінатом, що підприємство знову щоденно подаватиме воду в озеро упродовж 3-4 годин.

Також вирішили шукати інші джерела живлення водойми, зокрема, знайти спосіб використовувати дощові води з вулиць міста або влаштувати свердловину. Технічні роботи планують провести у липні-серпні.

Крім того, на території навколо озера «Промінь» встановлять додаткові лави та облаштують зону відпочинку. Програму створення гідропарку мають напрацювати до кінця серпня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Чернівцях реконструюють парк «Жовтневий». Тут прокладуть 16 тисяч метрів пішохідних доріжок і близько десяти тисяч метрів бігових. Облаштують зони відпочинку та барбек'ю і набережну біля озера.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Львівська обласна адміністрація