Apple вимагає видалити із додатку «ркин» («русский корабль, иди нахуй») української ІТ-компанії Alty інформацію про бойові втрати окупантів, пише «Бабель» із посиланням на представників компанії.

Застосунок «ркин» – це трекер, який відстежує втрати росіян у війні з Україною, його розробили у травні спільно з Генштабом. Застосунок відображає актуальну статистику втрат рф і містить набір віджетів, який можна розмістити на головному екрані смартфона. Серед додаткових опцій в застосунку є мапа актуальних сповіщень про повітряну тривогу, а також можливість перерахувати кошти для ЗСУ.

Під час розміщення застосунку на App Store представники платформи поставили розробникам вимогу видалити інформацію про бойові втрати, попри те, що вона є офіційною, надходить із відкритих джерел та не містить чутливий контент, як-от фото тіл тощо.

Наразі тривають переговори між Alty та App Store, Alty сподівається на підтримку іноземних ЗМІ та українських урядовців. Водночас в App Store наголошують, що видалять додаток, якщо його функціонал не буде змінений.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Alty – українська ІТ-компанія, яка спеціалізується на розробці та дизайні мобільних застосунків у сфері фінансових технологій. Після початку повномасштабного вторгнення Alty також розробила застосунок TacticMedAid із переліком ключових алгоритмів надання домедичної допомоги цивільним і військовим.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі