Майже чотири десятки (39) новобудов отримали сертифікати про введення в експлуатацію своїх черг в Україні за час війни, повідомляє «ЛУН місто».

Найбільше нових квадратних метрів житла зявилося в Київській області – 97 900 у 6 житлових комплексах.

Далі – Львів і Львівська область. У самому місті сертифікати отримали 8 житлових комплексів (67 700 квадратних метрів), а в області – ще три ЖК (88 900 квадратних метрів).

В Одеській області ввели в експлуатацію 3 житлові комплекси та 29 800 квадратних метрів житла.

Забудовники намагаються повертатися до завершення будівництва в усіх областях, де наразі немає бойових дій, коментує маркенг-директор ЛУН Денис Суділковський. Але попри це, кількість інвестиційних угод на первинному ринку все ще відчутно нижча за довоєнну навіть у відносно безпечних регіонах України.

Також 12 липня Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою на час воєнного стану і ще три місяці після нього забудовникам дозволили вводити в експлуатацію будинки без виконання частини фасадних робіт і благоустрою. Тобто саджати дерева й облаштовувати дитячі майданчики забудовники можуть паралельно з ремонтом житла, а інвесторам це дозволяє раніше отримати ключі від новобудови.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ціни на київські новобудови повернулися до довоєнного рівня, свідчить статистика «ЛУН місто» станом на середину червня 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі