Україна підготувала План швидкого відновлення (Fast Recovery план), який передбачає оперативну відбудову житла й об’єктів соціальної інфраструктури, зруйнованих унаслідок війни, повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко

Цей план розробив проєктний офіс «Великого будівництва» й обласні військові адміністрації. Він передбачає повне відновлення житла на деокупованих територіях і відбудову частини шкіл, садочків, лікарень й об’єктів ЖКГ.

«Суть плану полягає в максимально швидкому відновленні всієї соціальної інфраструктури з урахуванням найкращих світових практик і технологій», – сказав Тимошенко.

За його словами, бюджет плану становить майже 17,4 мільярда доларів. Ці кошти потрібні, щоб відновити 5909 зруйнованих багатоповерхових і 31 034 приватні будинки, 259 шкіл, 205 садочків, 170 медичних закладів, 2070 об’єктів ЖКГ.

Уже створено онлайн-платформу, на якій відображаються всі пошкодження інфраструктури в Україні. Поки вона доступна лише для внутрішнього використання президентською командою, але незабаром доступ планують розширити на партнерів.

«Платформа дає змогу аналізувати такі параметри: геодані про кожну пошкоджену одиницю, її місцезнаходження, розмір, тип (наприклад, багатоквартирний будинок, приватний, лікарня, школа, дитячий садок тощо) і дату, коли було завдано пошкоджень. На цей час на платформі доступна інформація про 69 тисяч знищених одиниць», – зазначив Тимошенко.

Він додав, що зараз працюють також над довгостроковим планом відновлення України.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На конференції в Лугано представили План відновлення України, що передбачає реалізацію 850 проєктів на загальну суму в 750 мільярдів доларів. Вони розраховані на 10 років (з 2023 до 2032-го).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі