У межах Бориспільської громади планують створити комунальне підприємство із сортування й перероблення вторсировини, повідомляє міський голова Броварів Ігор Сапожко.

Уже є проєктні напрацювання підприємства, на найближчих сесіях Броварської й Бориспільської міськрад депутати розглянуть проєкт рішення.

За словами Сапожка, до створення комунального підприємства можуть долучитися Київ, а також сусідні громади області. Він додає, що, крім державної підтримки, хочуть залучити й іноземних інвесторів.

«Хмарочос» пише, що раніше міська влада Борисполя пропонувала для будівництва земельну ділянку площею 17 гектарів. Додатково можуть використати ще одну ділянку на 20 гектарів поблизу Об’їзної дороги.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Станом на жовтень 2021 року в Київській області є сім сортувальних станцій. Їх побудували в Переяславі-Хмельницькому, Білій Церкві, Обухові, у селах Фурси, Глибоке, Підгірці й під Погребами.

Ще шість таких заводів Київрада до початку повномасштабного вторгнення планувала звести в Бородянці, Баришівці, Фастові, Сквирі, Миронівці й селі Ясногородка.

Крім цього, у 2021 році Україні запустили мапу пунктів прийому вторсировини.

На карті позначені спеціалізовані пункти, баки для сортування, станції прийому вторсировини в організаціях; указані дані про години роботи, адреса й контакти. На платформі також пояснюють, які типи сировини можна здавати на перероблення і як це робити правильно.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі