«Укпошта» оголосила про зміни в роботі з 1 липня, які стосуються графіку роботи відділень і тарифів.

Графік роботи

У більшості областей оператор повернувся до довоєнного графіку роботи. Виключення складають тимчасово окуповані території Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей. Там відділення працюють з індивідуальним графіком з огляду на ситуацію.

У деяких звільнених містах, куди населення повернулося лише частково, поштові відділення працюють за скороченим графіком.

Нові тарифи

З 1 липня починають діяти нові тарифи на послуги «Укрпошта Стандарт». У межах України ціни зростуть в середньому на 14% і в межах області на 13%.

Для відправлення «Укрпошта Експрес» підвищення становитиме в середньому 14% для пересилання в межах області та 16% для пересилання в межах України.

На 14% зросте вартість послуги «Документи».

Перегляд тарифів викликаний передусім збільшенням логістичних витрат на доставку, пояснили в «Укрпошті».

Вартість міжнародних відправлень не змінюється.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Крупногабаритні відправлення

З 1 липня «Укрпошта» буде приймати та доставляти крупногабаритні посилки (велосипеди, автомобільні бампери, пуфи) в усіх обласних центрах, а також у Кременчуці, Краматорську, Кривому Розі, у спеціальних відділеннях для таких відправлень.

Крупногабаритним вважається відправлення вагою до 30 кілограмів, довжиною найбільшої сторони від 0,7 до 2 метрів і сумою всіх сторін (висота + довжина + ширина) до 3,5 метра.

Зі списком відділень, які приймають крупногабаритні посилки, можна ознайомитися тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «Укрпошта»