Українська волонтерка й парамедикиня Юлія Паєвська («Тайра») розповіла про умови утримання в російському полоні, які вона загалом охарактеризувала як «концтабір».

Зокрема, Паєвська написала, що жодних передач полоненим росіяни не дають, як і жодної інформації про сім’ю. Крім того, полоненим недоступна лікарська допомога.

«Коли ми там, ми абсолютно безправні, як раби», – відзначила Паєвська. Вона додала, що після полону важить 50 кілограмів і дуже виснажена, однак наразі в безпечному місці та під наглядом лікарів.


Юлія Паєвська – волонтерка, яка працює на фронті з 2014 року, засновниця медично-евакуаційного добровольчого батальйону «Ангели Тайри». На її рахунку понад 500 врятованих життів. 16 березня 2022 року вона потрапила в російський полон у Маріуполі. Про звільнення Юлії Паєвської з російського полону повідомили 17 червня.

75 українських військових з острова Зміїний досі перебувають в російському полоні, таку цифру назвала міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає «Радіо Свобода».

Моніторингова місія ООН не має доступу до полонених українських військових, яких утримують в рф, повідомили в українській розвідці.

Також українському уряду невідомо, у яких умовах перебувають більше ніж 2,5 тисячі військових з «Азовсталі», яких вивезли на підконтрольну рф територію в травні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі