Україна майже повністю витратила власні артилерійські снаряди та покладається на допомогу країн Заходу, розповів The Guardian представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

За добу українські військові використовують від 5 до 6 тисяч артилерійських снарядів і вже почали перехід на 155-мм калібри, які відповідають стандартам НАТО.

За його словами, Україна наразі суттєво програє росії за кількістю артилерії.

«Тепер це артилерійська війна. На одну українську артилерійську одиницю припадає 1015 російських гармат. Тому все залежить від того, яке озброєння нам надають західні партнери», – зазначив Скібіцький

Однак представник воєнної розвідки України повідомляє й про дефіцит високоточних крилатих ракет, які використовує країна-окупант. За його словами, росія почала набагато менше використовувати ракети X-22.

«Кремлівське керівництво, можливо, буде намагатися заморозити війну на певний період часу, щоб переконати Захід скасувати санкції, але потім продовжити агресію. Їхня мета – уся Україна й не тільки», – підбив він підсумок розмови.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Збройні сили України з початку повномасштабного вторгнення рф почали поступово відмовлятися від радянського озброєння та переходити на натівські зразки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Генштаб ЗСУ