Від початку травня працівники IT-компанії SoftServe активно повертаються додому з-за кордону та західних областей, повідомили в пресслужбі компанії.

Коли почалася повномасштабна війна, SoftServe релокувала близько 4 тисяч працівників у західні області та за кордон. Наразі додому вже повернулися 1082 людини.

З-за кордону щодня повертається 10–15 людей. «У травні за межами України перебувало найбільше людей –1900 співробітників. Відтоді ця цифра почала стабільно зменшуватися, і наразі назад в Україну приїхали вже 314 працівників. За даними опитувань, ще близько 170 планує якнайшвидше повернутися додому», – коментують у компанії.

Найбільше людей повертаються до Києва, станом на початок червня це вже понад 400 людей. За останні два тижні кількість працівників SoftServe, які прибувають до Києва, щодня зростає на 15–20 людей.

Київські офіси SoftServe уже повернулися до звичайного режиму роботи. У двох офісах працюють коворкінги, куди приходить у середньому 10% співробітників, однак є тренд на зростання, пишуть у компанії. Улітку навіть планують запустити сертифікаційний центр та облаштувати паркінг із зарядками для електрокарів.

Повільніше, але так само зростає кількість людей, які повертаються до Дніпра (+38 людей з квітня) та Харкова (+10 людей з травня). Водночас з Одеси виїхали 10 працівників.

До Львова, Івано-Франківська й Ужгорода від початку повномасштабної війни виїхали понад 1100 працвників SoftServe, але чверть із них уже повернулася додому. Також із Тернополя виїхала майже половина людей, які релокувалися до міста після 24 лютого.

Менш активно працівники виїжджають з Вінниці, Хмельницького та Рівного.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Редакція DOU опитала українських ІТ-спеціалістів про те, як змінилося їхнє життя з початком повномасштабної війни. З’ясувалося, що 60% респондентів були змушені покинути свої домівки. Половина опитаних спеціалістів (46%) виїхала у більш безпечне місце всередині країни, 14% виїхали за кордон.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі