Український EdTech стартап Кеікі допоміг дітям створити найбільше у світі NFT. Його збираються подарувати Ілону Маску на знак вдячності за підтримку України.

Найбільше NFT-зображення у світі складається з малюнків 20 дітей-біженців, проєкт називається The Big Thank You Elon. Розмір цього NFT – 30000х30000 пікселів. Попередній рекорд установила робота Everydays – The First 5000 Days креатора Beeple, вона мала розміри 21069x21069 пікселів.

Серед сцен, зображених на NFT, – Маск, який передає Starlink вівці на фермі, а також його обличчя у стилі мультсеріалу «Король гори».

«27 лютого, за три дні після вторгнення росії в Україну, Маск оголосив, що Starlink активовано в Україні та що термінали прямують до країни. Це сталося на офіційний запит української влади. Starlink дуже допоміг у налагодженні зв’язку в регіонах, постраждалих від війни. Зеленський виразив публічну подяку Маску. Але ми вважаємо, що цього недостатньо, щоб показати нашу українську щедрість і гостинність. Тому ми вирішили зробити найбільший NFT в історії, наповнити його разом із найдобрішими людьми, дітьми, і принести це тепло Ілону Маску», – пишуть в Кеікі.

Костя, 5 років
Сашко, 6 років

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні запустили найбільшу в історії колекцію NFT-мистецтва під назвою Mint for Ukraine. Вона складається з 1 мільйона творів, які створив штучний інтелект. Колекцію можна подивитися безкоштовно, а можна зробити донат на допомогу Україні: 10% коштів спрямують на відбудову культурної спадщини, а решту 90% – на гуманітарні потреби.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі