На порталі «Дія» тепер можна отримати витяг про місце проживання, повідомляє Мінцифри. Невдовзі послуга має з’явитися й у застосунку.

Раніше, щоб отримати витяг, потрібно було ходити до органів міграційної служби. Тепер замість паперової довідки є можливість отримати електронну.

Як отримати витяг на порталі «Дія»

  1. Авторизуватися на порталі «Дія».
  2. Обрати в меню послугу «Витяг з реєстру територіальної громади».
  3. Натиснути «Отримати витяг».

Електронний документ можна завантажити на порталі та зберегти на смартфоні чи іншому носії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Витяг про місце проживання потрібен для отримання 25% держпослуг, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Водночас Мінцифри працює над тим, щоб узагалі позбутися необхідності у витягу про місце проживання, щоб кожна установа могла перевіряти місце реєстрації автоматично або в кілька кліків в онлайн-режимі.

На період воєнного стану змінювати місце реєстрації не дозволено.

«Дія» під час війни постійно оновлюється та запускає нові послуги. У застосунку запустили чат-бот «єВорог», ​​декларацію для підприємців на час війни, тимчасове посвідчення «єДокумент», «Дія.Радіо», додали можливість повідомити про пошкоджене майно, отримати 6500 гривень фінансової підтримки від держави або грант для бізнесу, надіслати кошти на ЗСУ. Також до липня в застосунку впровадять послугу розмитнення автівки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі