Понад 45 тисяч американців збираються прийняти в себе українців, які змушені були виїхати з країни через війну, пише CBS. Йдеться про людей, які подали заявки на участь у програмі Uniting for Ukraine.

Приблизно 7300 американців (15%), які подали запити про спонсорування українців, живуть у Нью-Йоркській агломерації. Також багато «спонсорів» у Чикаго, Сіетлі, Філадельфії, Лос-Анджелесі, Маямі, Вашингтоні, Сакраменто, Портленді та Клівленді.

Трохи більше як 6500 українців уже прибули до США за програмою Uniting for Ukraine, що стартувала 25 квітня.

Крім того, дозвіл на в'їзд до США отримали ще 27 тисяч українців, яких готові прийняти спонсори в Сполучених Штатах.

Як пише CBS, програма Uniting for Ukraine може стати найбільшою державною ініціативою з приватного спонсорства біженців в історії США. Найімовірніше, вона буде масштабнішою за програму, призупинену в 1990-х роках, у межах якої американці прийняли 16 тисяч біженців упродовж шести років.

Загалом президент США Джо Байден пообіцяв прийняти 100 тисяч біженців з України.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Серед українців, які переїхали за кордон, більше половини (59%) мають намір повернутися до України за першої можливості. Водночас 10% декларують, що поїхали назавжди, а 26% ще не вирішили, свідчать результати дослідження компанії Gradus Research.

Більшість українців (46%) перебувають за кордоном під тимчасовим захистом, 17% поїхали за безвізом, у статусі біженців – 9%.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі