Громадська організація «Вікімедіа Україна» проаналізувала статистику відвідувань онлайн-енциклопедії та назвала 100 найпопулярніших статей українськомовного розділу вікіпедії за три місяці великої війни.

Список очолила стаття «Російське вторгнення в Україну (2022)», яка за 90 днів від моменту створення набрала майже 2,5 мільйона переглядів. Серед найпопулярніших також – статті про радника голови Офісу Президента Олексія Арестовича, очільника українського націоналістичного руху Степана Бандеру та збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Привида Києва.

Стаття про російське вторгнення в Україну стала однією з найвідвідуваніших за всю історію існування українського розділу вікіпедії, її переглянули майже 2,5 мільйона разів. Для порівняння: найпопулярніша стаття 2021 року «Україна» за 12 місяців отримала один мільйон переглядів.

Популярними стали й статті про різні види озброєння: комплекси «Іскандер» та «Точка», ракети «Калібр», безпілотник Bayraktar. Стаття про колишній російський флагман Чорноморського флоту ракетний крейсер «Москва», знищений ЗСУ13 квітня, зібрала понад 402 тисячі переглядів.

Популярними стали й статті про інші війни, у яких агресором або активною стороною конфлікту була російська федерація, у Грузії, Чечні та Сирії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

До переліку найбільш відвідуваних статей увійшли також матеріали про ленд-ліз, пісню «Ой у лузі червона калина», міжнародну міжбанківську систему SWIFT і гурт Kalush Orchestra.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі