За 100 днів повномасштабного вторгнення рф рівень злочинності в Києві знизився майже на 50%, звітує начальник Головного управління поліції Києва Іван Вигівський.

За цей час Нацполіція виявила понад 20 диверсійно-розвідувальних груп, зачистила 31 населений пункт області та відкрила 167 кримінальних проваджень.

Попри це, Вигівський наголосив, що наразі не можна говорити про повернення до звичайного життя, адже ворог продовжує наступ на сусідні області. Саме тому в Києві продовжують роботу блокпости, які поки що не планують розбирати.

«Якщо говорити, про ситуацію станом на сьогодні, то звичайно в Києві [стало] значно спокійніше. Утім, робота щодо виявлення диверсійних груп і колаборантів триває постійно», – підбив підсумки Вигівський.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні створили портал «Скажи правду», де кожен, хто постраждав від російських окупантів або став свідком воєнних злочинів, може розповісти про них.

Зараз в Україні розслідують близько 11 тисяч воєнних злочинів. Але без допомоги свідків і постраждалих покарати винних буде складно, кажуть у Міністерстві юстиції.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі