Громадський простір KIVSH у Львові обладнали укриттям і прихистком для переселенців.

Сховатися під час повітряної тривоги можна на першому поверсі однієї з будівель комплексу, а прихисток для ВПО облаштували в спортклубі Smartass.

Ревіталізований простір, який раніше слугував за австрійські військові казарми, розташований на вулиці Шевченка, 120. Його відкрили для відвідувачів напередодні війни, у лютому 2022 року.

У цегляних будівлях раніше нефункціональної промзони розмістили офіси, коворкінги, кавʼярні. Проєкт розробило архітектурне бюро AVR Development.

Територія креативного простору займає близько 20 тисяч м² і поєднує в собі пʼять векторів: локації для роботи, спорту, краси та здоровʼя, смаку й освіти.

Остаточно ревіталізацію планують завершити до 2025 року: австрійські будівлі хочуть перетворити на івент-хол, галерею сучасного мистецтва, а також артрезиденцію .

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


KIVSH – креативний громадський простір, який звели на території старих австрійських військових казарм. Перші будівлі на цій території зʼявилися наприкінці XIX століття, а для будівництва використовували різну цеглу, зокрема там знайшли продукти львівських цеголень Reiss, Malanicz, Pelczynska 23.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка та фото: KIVSH