Фандрейзингова платформа United24 за перший тиждень запуску зібрала $25,8 млн на потреби України. 

Найбільше грошей надійшло на рахунок Міністерства оборони – загалом на армію пожертвували $25,7 млн. На медичні потреби та відбудову країни надійшло $25 000 та $16 000 відповідно.

За перший день роботи платформу United24 відвідали понад 220 000 користувачів, а пожертви на підтримку України надійшли із 72 країн, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами Федорова, серед найактивніших донорів – США, Велика Британія, Франція, Канада та Німеччина, також активно жертвували самі українці.

Кошти протягом тижня накопичували на рахунках НБУ, тепер профільні міністерства розподілятимуть їх на потреби України. Перший звіт міністерств опублікують 19 травня на сайті платформи u24.gov.ua.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Фандрейзингову платформу United24 запустили 5 травня в межах глобальної урядової ініціативи. Платформа призначена для збору коштів на підтримку України. Тут кожен може надіслати пожертву в один клік та отримати звітність про використання коштів від профільних міністерств. Детальніше про те, як працює платформа, розповідали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі