Перший російський військовий постане перед українським судом за час повномасштабного вторгнення рф за вбивство цивільного на Сумщині, повідомляє генпрокурорка Ірина Венедіктова.

«Слідство встановило, що цей 21-річний російський військовий 28 лютого 2022 року вбив беззбройного мешканця смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед», – пише очільниця Офісу генерального прокурора.

Ідеться про командира відділення військової частини 32010 «4 танкова Кантемирівська дивізія Московської області» Вадима Шишимаріна.

Колону підозрюваного розбили ЗСУ, злочин він скоїв під час втечі: «Утікаючи, він із ще чотирма співслужбовцями обстріляли з автоматів приватний автомобіль і заволоділи ним. На вкраденій машині загарбники заїхали в село. Дорогою побачили чоловіка, який повертався додому та говорив через телефон. Один із військових наказав сержанту вбити цивільного, щоб він не повідомив про них українським захисникам. Той здійснив кілька прицільних пострілів через відкрите вікно автомобіля з автомата Калашникова в голову 62-річного потерпілого. Чоловік помер на місці всього за декілька десятків метрів від свого будинку».

Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Прокурорами та слідчими СБУ зібрано достатньо доказів його причетності до порушення законів і звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України. За ці дії йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі