Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Українська студія Yakusha Design, яка займається архітектурним проєктуванням та дизайном інтер'єрів, почала працювати над концепцією розвитку та реконструкції Чернігова, повідомила засновниця студії Вікторія Якуша.

Yakusha Design планують створити архітектурний код Чернігова, врахувавши особливості регіону та елементи культурної спадщини, а також розробити стратегію розвитку міста. Для цього планують залучати громаду.

В основі проєкту – концепт «Чернігів – стійке місто. Місто стійкого духу та стійкого розвитку».

Команда Yakusha Design презентувала своє бачення архітектурних рішень для Чернігова міському голові Владиславу Атрошенко. Проєкт будуть доопрацьовувати та деталізувати до повномасштабного генплану, результатами роботи ділитимуться на сторінках студії у соцмережах.

Вікторія Якуша запрошує фахівців із інших організацій долучатися до проєкту, щодо цього можна звертатися особисто до Вікторії.


Інститут підготовки й досліджень ООН на основі супутникових знімків оцінив ступень руйнації в Чернігові на 21%. Водночас міський голова Владислав Атрошенко заявляв, що місто зруйновано на 70%.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі