UPD. «Укрзалізниця» уточнила, що йдеться не тільки про сполучення з Ірпенем. Відновили рух електрички Бородянка – Святошин, яка робитиме зупинки на станціях на станціях Ворзель, Буча, Ірпінь, Біличі, Новобіличі. Вона вирушатиме з Бородянки о 19:10 та прибуватиме на станцію Святошин о 20:11. 

«На станції Святошин можливі зручні пересадки на Кільцеву електричку як у напрямку Сирця, Почайни та Троєщини, так і до центрального вокзалу, Видубичів та Дарниці», – пояснили в «Укрзалізниці».


Електричку з Києва до Ірпеня відновили після бойових дій у Київській області, повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Перша електричка прибула до станції Ірпеня в суботу, 7 травня.

«Востаннє потяг рушив цими коліями під час евакуації мешканців Київщини. Тоді ж ворожа артилерія здійснила обстріл. Кілька пустих пасажирських вагонів зійшли з рейок», – нагадав Тимошенко.

Щоб відновити залізничне сполучення, довелося наново будувати зруйнований міст через річку Ірпінь. Це зробили менше ніж за місяць.

Цим маршрутом курсуватимуть модернізовані поїзди Kyiv City Express.

Член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко уточнив, що наразі відновили рух через міст парною колією, попереду відновлення мосту по непарній колії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Кирило Тимошенко