У КМДА пояснюють, що будуть перейменовувати лише ті вулиці, провулки, алеї, проспекти, шосе та станції метро з переліку, які підтримає територіальна громада Києва шляхом голосування.

За словами секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, деякі міські обєкти спричиняють значний суспільний резонанс, щодо них отримують понад 70 пропозицій. Водночас щодо 79 міських об’єктів узагалі не надійшло жодної заявки.

До Київської міської ради надійшли вже майже півтори тисячі листів із пропозиціями «дерусифікації» російських і білоруських топонімів. Збір пропозицій щодо перейменування обіцяють подовжити, але не уточнюють конкретні терміни.

Після цього кияни зможуть вибрати свій варіант серед найбільш популярних варіантів шляхом електронного голосування. Ті пропозиції, які наберуть найбільше голосів, розглянуть на засіданні Київради.

Секретар Київради також додав: «Коли йдеться про те, що ми прибираємо російські та білоруські топоніми – це не означає, що ми забороняємо світову класичну літературу та музику. Міська влада завершує процес дерусифікації, оскільки необхідно позбутися назв міських об’єктів, які увіковічують представників і події країни, яка розпочала повномасштабну війну проти України та здійснює геноцид нашого народу».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні також створили карту дерусифікованих вулиць та обрали найпопулярніші варіанти для перейменування станцій київського метро, за які вже можна проголосувати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі