У Військово-морському інституті США кажуть, що росія використовує в Севастопольській бухті спеціально навчених дельфінів, щоби захистити свій флот від підводного нападу, пише The Guardian.

Згідно з аналізом американських експертів, у цій бухті, яку росія захопила у 2014 році, стоять на якорі багато російських кораблів, які хоч і перебувають поза зоною дії ракет, але є потенційно вразливими до підводних атак.

«Два загони дельфінів» розмістили ще в лютому, перед початком повномасштабного вторгнення рф, вважають американські експерти, вивчаючи супутникові знімки.  На знімках також видно затонулий крейсер «москва».

Видання зазначає: супутникові знімки 2018 року показали, що росія також використовувала дельфінів на своїй військово-морській базі в сирійському Тартусі.

The Guardian стверджують, що дельфінів США та СРСР почали використовувати під час холодної війни, бо ехолокаційні можливості тварин дозволили їм виявляти підводні об’єкти, наприклад, міни. Україна також тренувала дельфінів неподалік від Севастополя за програмою, створеною в радянські часи, додає видання.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Через присутність важких російських кораблів у Чорному морі масово гинуть дельфіни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі