Уперше в історії Міжнародний кримінальний суд створив спільну слідчу групу з Україною, Польщею та Литвою, щоб розслідувати злочини рф, повідомив прокурор МКС Карім Хан на неофіційному засіданні Ради безпеки ООН, цитує «Інтерфакс».

«Ніхто не може бути спостерігачем. Позавчора я зробив те, чого не робилося в історії МКС раніше, офісу, яким я зараз керую. Я підписав угоду про приєднання до спільної слідчої групи з Україною, Польщею та Литвою», – сказав прокурор.

Прокурор розповів, що був в Україні двічі та відвідав Львів, Київ, Бучу, Бородянку з командою судмедекспертів, юристів і слідчих. Також він надіслав три комунікації рф і не отримав відповіді, але буде намагатися й надалі:

«Мій офіс і я не мають іншого політичного порядку денного, ніж докопатися до правди й до ступеня фейкових новин, до ступеня змови або спроб обдурити світ. Що може бути кращим способом викрити брехню, ніж піддати її незалежному розслідуванню й аналізу? Мої двері відчинені, і я також продовжу стукати у двері».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


3 березня трибунал у Гаазі почав розслідування можливих воєнних злочинів росії проти України. 39 країн звернулися до Міжнародного кримінального суду через вторгнення Росії в Україну. Це найбільша кількість звернень за всю історію установи.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі