Втрати економіки України внаслідок війни зросли на 3,1 мільярда за останній тиждень через руйнування залізничної інфраструктури, об’єктів охорони здоров’я, активів підприємств і земельного фонду, свідчить дослідження KSE Institute.

Станом на 26 квітня загальна сума збитків сягає 88 мільярда або 2,6 трильйона гривень. А разом із непрямими втратами економіки (зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку) ця сума становить від 564 мільярди до 600 мільярдів гривень.

За 62 дні російсько-української війни зруйновано щонайменше 23 тисяч кілометрів доріг і 32 тисяч квадратних метрів житлового фонду, 535 дитячих садочків, 866 закладів середньої, передвищої та вищої освіти, 231 медзаклад, 173 заводи та підприємства, 75 адміністративних будівель, 277 мостів і мостових переходів, 11 військових аеродромів, 11 аеропортів і 2 порти, 95 релігійних і 130 інших культурних споруд.

Найбільше пошкоджені та зруйновані заклади освіти в Донецькій, Луганській і Харківській областях (30%, понад 23% і майже 19% відповідно). У Києві таких понад 5%. Також у Донецькій області зафіксували найбільші втрати житлового фонду й активів підприємств (40% від загальної кількості). У Харківській області ця цифра складає 23%, у Чернігівській – 12% та 8% – у Київській.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Аналітичний центр за Київської школи економіки KSE Institute спільно з Офісом президента та Мінекономіки України створили проєкт «РОСІЯ ЗАПЛАТИТЬ». Ці дані використають проти РФ у міжнародних судах. Інформацію щодо пошкоджень можна надавати за допомогою чат-бота або в застосунку «Київ Цифровий».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі