Міський голова Харкова Ігор Терехов пообіцяв після завершення війни винести на розгляд міськради перейменування усіх топонімів у Харкові, які пов'язані з росією.

«Після нашої Перемоги на першій сесії міської ради я запропоную депутатам варіанти перейменувань не тільки Московського району та Московського проспекту. Думаю, що в ситуації з розв’язаною проти нас війною багато назв вулиць, площ, скверів, зупинок громадського транспорту, пов’язаних з рф, повинні зникнути з карти Харкова», – написав Терехов.

Найближчим часом на сайті міськради створять спеціальний розділ, де можна буде залишити пропозиції, які топоніми у Харкові мають назавжди зникнути, а які з’явитися.

«На мапі міста мають бути увічнені захисники Харкова та України – як окремі герої, так і цілі військові з'єднання», – вважає Терехов.


У Києві можуть перейменувати понад 460 вулиць та об’єктів, чиї назви повʼязані з росією чи білоруссю. Кияни можуть надавати свої пропозиції до 1 травня. Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує перейменувати вулицю імені Чаадаєва, яка розташована на Борщагівці, на Борщову.

Також у Києві збираються перейменувати станції метро «Дружби народів», «Площа Льва Толстого», «Берестейська», «Мінська», «Героїв Дніпра». Щодо нових назв для станцій метро вже відкрили опитування. Воно триватиме до 15 травня.

Окрім того, у столиці можуть демонтувати приблизно 60 памʼятників і пам’ятних знаків. Один із радянських монументів під Аркою дружби народів уже демонтували.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі