На зайнятих ворогом територіях Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Луганської та Донецької областей окупанти проводять масштабні «фільтраційні заходи». Жертвами окупантів найчастіше стають чоловіки призовного віку, головним чином ветерани АТО, колишні військові та правоохоронці, а також проукраїнські активісти, повідомляє українська розвідка.

За інформацією ГУР, у Херсонському ізоляторі тимчасового утримання перебувають понад 300 проукраїнських активістів і ветеранів, яких допитують і катують.

У селі Велика Лепетиха Херсонської області створено фільтраційний табір. Нещодавно туди прибули приблизно 400 російських військовослужбовців, одягнених у форму росгвардії. Вони шукають і затримують чоловіків призовного віку. Затриманих масово вивозять у напрямку окупованого Криму.

Головна мета таких дій – поповнення «обмінного фонду». Українських заручників планують обмінювати на російських військових злочинців.

Також ГУР не виключає, що окупанти організовуватимуть пропагандистські «паради перемоги» за участі затриманих українців, яких можуть спробувати видати за «військовополонених».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі