Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Кожен третій, а саме 38 % українців, вважають, що покидати Україну під час війни неприйнятно, неправильно, ідеться в опитуванні Gradus Research.

Також більше третини опитаних (35%) зазначили, що не хочуть покидати близьких людей навіть у разі загострення ситуації. Майже чверть респондентів (24%) кажуть, що не мають грошей для переїзду за кордон, а 22% думають, що достатньо переїхати в межах України, щоб почувати себе в безпеці. Ще 18% вважають, що не зможуть адаптуватися до життя в чужій країні.

Також у всіх вікових груп дослідники спостерігають високий рівень стресу, зокрема і через втрату роботи. Рівень стресу продовжує підвищуватися з початку повномасштабної війни й наразі є найвищим за останні два роки вимірювань 87%. У настрої більшості українців переважають напруження (51%), гнів (41%), страх (40%), втома (39%).

Також за даними опитування, 28% містян віком від 18 до 60 років змінили своє місце проживання через війну. Найбільше українців, які виїхали, зупинилося у Польщі та Німеччині. І переважна більшість (76%) прагне повернутися в Україну за першої можливості.

Опитування проводили 12 квітня 2022 року методом самозаповнення анкет у мобільному додатку серед 500 респондентів віком від 18 до 60 років, що проживають в містах з населенням понад 50 000 у всіх регіонах України.


Також станом на початок березня 82% українців упевнені у здатності відбити наступ росії, свідчить опитування Gradus Research.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі