Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Українська компанія Reface запустила застосунок для створення українських мемів під назвою «Мемомет».

За допомогою нейромереж користувачі можуть вирізати об’єкт, людину чи голову з будь-якого зображення та перетворити їх на мем. Серед стандартних об’єктів у застосунку будуть персонажі – Зеленський, Арестович, Кім, а також путін, лавров, шойгу; атрибути війни (джавеліни, трактори, корабель) і локалізовані бекграунди (дорожні знаки, довгий стіл путіна, автобусна зупинка в Чорнобаївці). У застосунку є багато шаблонів, за допомогою яких можна створити меми, також розробники обіцяють додавати нові.

Приклад мему, створеного у додатку
Приклад мему, створеного в застосунку

«Ми зрозуміли, що меми рятують від тривожності ще під час пандемії коронавірусу. Тоді наші користувачі ділилися, що створення розважального контенту за допомогою Reface допомагає їм зняти напругу в умовах самоізоляції. Війна ж в Україні показала не тільки те, яка сильна наша армія та народне єднання, але і те, що гумор частина українського культурного коду, який ми пишемо просто зараз. Напевно, це перша війна у світі з такою кількістю мемів і цілющих жартів», – коментує СЕО Reface Дмитро Швець.

Завантажити застосунок можна на Android та ioS.

Як створити мем у застосунку

  • Завантажити зображення чи обрати із запропонованих: технологія автоматично розпізнає людей/об’єкти та виріже їх.
  • Змінити фон чи додати новий об’єкт на зображення.
  • Придумати влучний підпис.
  • Зберегти результат і поділитися ним у соцмережах або запропонувати свій мем Telegram-каналу «Мемомет», найкращі з них опублікують.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі