Тимчасові переселенці зможуть повернутися на Київщину орієнтовно в кінці травня, заявив голова Київської ОВА Олександр Павлюк.

«Ми поки не рекомендуємо повертатися в деокуповані райони. [...] Кінець травня – це більш-менш безпечна дата, коли люди можуть повертатися в райони. До життя, думаю, область зможе повернутися в кінці травня», – заявив Павлюк в ефірі телемарафону 12 квітня. 

Про темпи убезпечення Київської області обіцяють попереджати заздалегідь: «Ми маємо дві черги робіт: основна черга це кінець квітня, друга дата – кінець травня. Можна орієнтуватися на ці [терміни]. У кінці квітня, думаю, ми зорієнтуємо щодо можливості повернення в ті чи інші населені пункти».

«Передусім це мінна небезпека, залишена окупантами. Мінні поля, боєприпаси, які не вибухнули», – пояснює Павлюк. Додає, що окремі ділянки будуть позначені як небезпечні, тому що процес розмінування області триватиме довго. 


Найбільш замінованими містами й районами Павлюк назвав Бучанський район (Ірпінь, Бучу, Гостомель та Бородянку), а також південний захід Іванківського району.

Голова Київської ОВА додав, що після вторгнення рф в області знищено 14 мостів, а 85 населених пунктів продовжують залишатися без газопостачання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі