Президент України Володимир Зеленський дав інтервʼю виданню Associated Press наступного дня після трагедії на вокзалі в Краматорську, де загинуло 52 людини. Ось, що він розповів:

AP пише, що інтервʼю записали в офісі президента, де вікна й коридори захищені «баштами з мішків із піском» та озброєними військовими. Зеленський, як зазначає журналіст, мав втомлений вигляд, однак мав «запал наполегливо переконувати».

«Ніхто не хоче домовлятися з людьми, які мордують цю [українську] націю. Це все зрозуміло. Як чоловік, як батько, я розумію це дуже добре. Однак ми не хочемо втрачати можливості на дипломатичне вирішення, якщо ми їх матимемо», – розповів Зеленський.

Зеленський також зазначив, що він упевнений, що українці зможуть прийняти мир навіть попри жахи, які вони пережили за ці шість тижнів війни. Однак він зазначає, що повинен бути «реалістом» у питанні миру. За його словами, поки що переговори обмежені, адже в них не бере участь президент росії путін.

На питання, чи достатню кількість зброї отримала Україна, Зеленський підкреслив: «поки що – ні». AP пише, що президент України перейшов на англійську, щоб підкреслити: «Звичайно, що недостатньо».

«Ми часто шукаємо відповіді у стороні, однак я повсякчас шукаю їх в собі: чи ми зробили достатньо, щоб дістати її [зброю]? Чи зробили ми достатньо, щоб світові лідери повірили нам?», – пояснює Зеленський.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Офіс президента