Більшість території Маріуполя залишається під контролем України попри поширення російських фейків про протилежне, пише радник міського голови Петро Андрющенко.

«Росіяни другий день поспіль поширюють ту саму новину, що вони взяли під контроль місто. Іноді уточнюючи, що взяли під контроль все-таки центр. Це не відповідає дійсності. [...] Маріуполь був, є і буде українським містом», – пише Андрющенко.

Маріуполь тримає оборону вже понад 40 днів

«Контролювання рф центру міста» він називає перебільшенням: «Фактично вони просунулись в контролі на один квартал і відносно контролюють територію в районі знищеного Драмтеатру. Саме в цьому квадраті розташовано будівлі евакуйованих обл прокуратури та СБУ. Назвати це контролем «центру міста» – російське перебільшення».

На підтвердження наводить локації для зйомок інтерв’ю колаборанта Костянтина Іващенка та діяльності окупантів: «Це все розташовано далеко від центру, скоріш це можна назвати околицями міста».

«До того ж під українським контролем залишаються Приморський район, частина Лівобережного в районі «Азовсталі», узбережжя від «Азовсталі» до порту, сам порт і власне території (включно з ділянками навколо) заводів. Навіть за площею це більшість міста», – додає радник мера.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі