Залу прийомів Маріїнського палацу перейменували на «Білу залу героїв України», повідомив президент Володимир Зеленський.

Президент вручив ордени «Золота зірка» військовослужбовцям ЗСУ, яким присвоєно звання Герой України, а також членам родин військових, відзначених цим званням посмертно.

«Тепер саме в Маріїнському палаці, в Білій залі, у якій ми завжди приймаємо глав іноземних держав, будуть відбуватися такі важливі церемонії. Будемо демонструвати, що наші захисники і захисниці заслуговують повагу і пошану на найвищому рівні», – заявив Зеленський.

Відео Офісу президента

Також президент передав орден «За мужність» родині фотографа Макса Левіна, якого вбили російські окупанти під час роботи під Києвом: «За життя він зробив вагомий внесок у те, щоб ми всі бачили і знали, що відбувається в нашій країні».


Маріїнський палац – палац XVIII століття напроти Маріїнського парку, поблизу Верховної Ради в центрі Києва. Відкритий у 2018 році після тривалої реконструкції, зокрема використовується для прийому іноземних делегацій.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі