Президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення до українського народу. Ось, що він розповів:

На нашій землі побувало концентроване зло: вбивці, кати, ґвалтівники, мародери, які називають себе армією. І які заслуговують тільки на смерть після того, що вони зробили.

Я схвалив рішення про створення спеціального механізму правосуддя для розслідування та судового розгляду кожного злочину окупантів. Це дозволить притягнути до відповідальності конкретних осіб.

Сьогодні 14-та річниця саміту НАТО в Бухаресті, тоді був шанс забрати Україну із «сірої» зони між НАТО і росією. Тоді, у 2008 році, була захована відмова приймати Україну в Альянс, був захований безглуздий страх деяких політиків перед росією [...] Я запрошую пані Меркель, пана Саркозі відвідати Бучу й побачити, до чого за 14 років призвела політика поступок росії. Побачити закатованих українців і українок.

Хочу, щоб мене не зрозуміли неправильно: ми не звинувачуємо Захід. Ми не звинувачуємо нікого, крім окремих російських військових, які скоїли це проти наших людей. Окрім ще тих, хто віддав їм наказ. Але ми маємо право говорити про таку нерішучість, яка призвела до такої Бучі [...]

По-хорошому, ми не повинні були й просити про допомогу зброєю, щоб захиститись від цього зла. Всю необхідну зброю нам і так мали надати, без прохань.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: скриншот із відео