25 березня в Польщу з дводенним візитом прибув президент США Джо Байден. До його приїзду близько 4000 українців зібралися на акцію під гаслом Stop promising, start acting!

«Мета акції – змусити американського президента дотримуватися слова і поставити Україні всю необхідну зброю для захисту нашого неба, ппо, літаки, щоб українці перестали вмирати під обстрілами та бомбардуваннями. Ми також вимагаємо подальшого впровадження санкцій проти Російської Федерації та повного нафтогазового ембарго ЄС проти Росії», – пишуть організатори.

«Тільки в Маріуполі за різними даними комунальні служби поховали в братських могилах від 3000 до 4500 людей, але вже 6 днів у місті нікого не ховають. Загиблі люди лежать вздовж вулиць та серед дитячих майданчиків, на площах і біля будинків, з яких вони не встигли вибігти. Мирній Європі усвідомити масштаб українського горя дуже важко. Тож ми попросили учасників акції лягти на землю і згадати кожного, хто загинув. І це море людей, яке уособлює собою жертв, дуже трагічний і промовляючий візуальний образ»‎, – пояснює співавторка перформансу Ярослава Гресь.

Напередодні акція Stop promising, start acting! пройшла в Брюселі. Організатори планують проводити такі заходи й в інших містах Європи та США.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Jerzy Dudek