Росія опрацьовує два сценарії ядерного шантажу, про це голова ГУР Кирило Буданов розповів в інтерв'ю телеканалу «Україна 24». За його словами, росія намагається залякати світ ядерними вибухами і звинуватити в цьому Україну.

Є два ядерні сценарії, які можуть розіграти російські окупанти.

Перший – масштабне підпалювання радіоактивних лісів. Унаслідок цього підніметься радіоактивна хмара, яка піде в тому напрямку, куди дме вітер.

Другий – застосування артилерії по ядерному сховищу. Результат буде той самий, що і в першому варіанті.

«Це все на меті має залякування. Тепер російське керівництво розуміє, що їхні плани швидкої кампанії провалилися, і вони переходять до ядерного шантажу», – розповів керівник воєнної розвідки України.

Кирило Буданов підкреслив, що реалізація обох сценаріїв – це ядерний тероризм, екоцид та екологічна катастрофа, яка зачепить як Європу, так і росію. А найбільше можуть постраждати Білорусь та Україна.


Про те, що путін готує теракт на ЧАЕС, стало відомо 11 березня. За інформацією ГУР, путін вже віддав наказ щодо підготовки теракту.

Щоб зімітувати причетність українських військових до аварії на ЧАЕС, окупанти намагатимуться створити фейкові «докази» на підтвердження своєї версії. Зокрема, в районі аеропорту «Антонов» у Гостомелі помічено російські автомобільні рефрижератори, які збирають тіла загиблих українських захисників. Існує імовірність, що їх видаватимуть за вбитих диверсантів в зоні ЧАЕС.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі