Система розповсюдження гуманітарної допомоги при КМДА не працює, повідомила депутатка київської міськради Ксенія Семенова.

За словами Семенової, співробітники районних управлінь соцзахисту «далеко від людей». Територіальні центри видачі гуманітарної допомоги часто не в пішій доступності, крім того, вони не працюють з людьми, які не у системі соцзахисту.

«Іноді не знають, як замовити на складах продуктові набори, і просто чекають, що привезе відповідальний бізнес, волонтери чи депутати. При тому на міських складах все є! Європа везе Києву тони гуманітарки. Чомусь в будь-яких незрозумілих ситуаціях чиновники дають пенсіонерам телефони волонтерських штабів, які взагалі не мають доступу до київських складів із провізією і продукти для киян шукають по магазинам за зібрані гроші», пише депутатка.

За словами Семенової, у волонтерів широка мережа по всьому Києву, вони спілкуються між собою і мають прямий і швидкий доступ до людей.

Депутатка закликає КМДА надати волонтерам доступ до замовлень з міських складів, куди надходить допомога з-за кордону.


Територіальні центри соціального обслуговування при КМДА мають допомагати продуктовими наборами людям, які цього потребують. Однак територіальні центри забезпечують продуктовими наборами тільки осіб, що належать до соціально незахищених категорій. Ідеться, зокрема, про осіб з інвалідіністю, родини, в яких виховуються діти з інвалідністю, одиноких людей літнього віку, паліативних хворих та осіб, чий дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі