Президент України Володимир Зеленський розкритикував затримку із передачею польських військових літаків через американську військову базу в Німеччині.

«Ми вдячні Польщі за готовність надати Україні бойові літаки. Питання в логістиці. По суті, технічне питання. Його треба вирішувати негайно. Є офіційне рішення Польщі передати літаки на відповідну американську базу. Ми бачили підтвердження, що домовленість з американської сторони є. Але при цьому чуємо, що пропозиції Польщі нібито не обґрунтовані, і це кажуть нібито у Вашингтоні. Послухайте, в нас війна, у нас немає часу на всі ці сигнали. Це ж не пінг-понг, це про людське життя! Ми ще раз просимо: вирішуйте швидше, передавайте нам літаки», – прокоментував Зеленський сиутацію.

Звернення президента України 9 березня

8 березня Польща підтвердила готовність передати Україні винищувачі Міг-29. Натомість Польща просила США надати їй літаки на заміну, йшлося в заяві польського міністерства закордонних справ.

Утім, згодом з боку США це рішення назвали «несподіваним». «Ми не вважаємо, що це рішення Польщі є обґрунтованим», – цитує Politico речника Пентагону Джона Кірбі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі