Національний роумінг запустили українські мобільні оператори Київстар, Vodafone і Lifecell.

Це означає, що за умови зникнення зв'язку одного оператора, користувач може перейти на іншого. На першому етапі запускають послугу в зоній активних бойових дій, згодом планують розширити на всю територію України.

«В умовах військової агресії мобільні оператори Київстар, Vodafone Ukraine, lifecell, регулятор НКЕК, Держспецзв’язку й Міністерство цифрової трансформації України, НКРЗІ, НЦУ, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України Українська асоціація операторів зв'язку «Телас» об’єднали зусилля, щоб забезпечити безперервність послуг зв'язку для своїх абонентів», – йдеться в повідомленні.

7 березня послугу запустили в тестовому режимі: «Спочатку він буде доступний для абонентів контрактної форми обслуговування в зоні активних бойових дій: Харківська, Херсонська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська, Запорізька, Донецька, Луганська, Кіровоградська, Миколаївська області. Далі у Чернігівській, Житомирській, Черкаській та Вінницькій областях і згодом по всій території України».

Як налаштувати:

  1. Відключити автовибір мережі (Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Оператор; iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі).
  2. Знайти та вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR, life:) чи LIFECELL.
  3. Якщо зареєструватися не вдалось, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу.
  4. Перевірити роботу дзвінків та SMS.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі