Президента РФ Володимира Путіна можуть засудити за злочини проти людства, які російські військові вчиняють в Україні, каже виданню The Mirror останній живий прокурор Нюрнберзького процесу Бенджамін Ференц.

«Злочини, які РФ вчиняє проти України, – це ганьба для всього людства, винні мають бути притягнуті до відповідальності за агресію, злочини проти людства та за вбивства», – каже він.

Окрім того, Ференц впевнений, що Путіна заарештують, зокрема, як боснійського серба Радована Караджича, який влаштував геноцид на території колишньої Югославії.

«Це дуже реалістичний [сценарій]. Усе, що нам потрібно – це бажання цього досягти, вони [Путін] не на Місяці живуть», – запевнив Бенджамін Ференц.

За його словами, лідери держав Заходу сподівалися, що загроза Нюрнберзького процесу спинить Путіна від подальшої агресії, однак цього не сталося.

Ференц додав, що ні в нього, ні в оточуючих вже немає жодних сумнівів у вчиненні злочинів путінською Росією, оскільки велика кількість доказів вказує на те, що російські військові цілять у цивільних, а також використовують касетні бомби.


Нюрнберзький процес – це міжнародний трибунал над керівниками гітлерівської Німеччини, який пройшов з 20 листопада 1945 по 1 жовтня 1946 року. До списку підсудних увійшли 24 нацистських високопосадовців, серед яких Ґерінг, Ріббентроп і Гесс.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі