Український футболіст Олександр Зінченко та захисник англійського «Манчестер Сіті» дав ВВС велике інтерв'ю про війну в Україні.

«Опівночі за британським часом моя дружина розбудила мене і плакала. Я був шокований. Вона показала мені відео, фотографії, що зараз відбувається в Україні», – розповідає футболіст. «Можливо, найбільш схоже відчуття – це коли хтось із твоїх близьких помирає». Він сказав, що вже плаче вже тиждень, хоч і не рахує дні.

Зінченко розповів, що багато українців, включно з його друзями, залишаються в Україні, щоб воювати з Росією. Деякі з них повертаються з-за кордону для цього. Футболіст сказав, що якби не його донька та його сім'я, він був би в Україні. 

«Моя місія — показати решті світу, що відбувається зараз», – каже Зінченко. «Я можу показати вам кожне місто у моїй країні, яке вони зруйнували. Люди там голодують. Люди просто виживають, сплять на землі, у бункерах, вони не можуть нормально жити». 

Футболіст розмовляв з багатьма людьми, які підтримують Україні, і вони розуміють, те, що показує російське телебачення – просто смішно. Зокрема, футболіст навів приклад, як у містах на Півдні окупанти намагаються проводити фальшиві акції на підтримку РФ. 

Зінченка дивує те, що російські футболісти мовчать: «Вони можуть щось зробити, щоб зупинити цю війну. Бо народ їх чує. Я вже знаю, що вони налякані. Але чого вони бояться? З ними нічого не зроблять».