Близько 74% американців вважають, що США та їхні союзники в НАТО повинні закрити небо над Україною. Такі дані опитування, яке провели Reuters та міжнародна дослідницька компанія Ipsos.

Водночас невідомо, чи американці, які підтримали закриття неба, «повністю усвідомлюють ризик конфлікту, адже більшість виступала проти ідеї введення американських військ в Україну чи нанесення авіаударів для підтримки української армії», уточнили в агентстві.

Також 80% американців вважають, що США повинні припинити купувати російську нафту, а 81%  що Вашингтон повинен ввести додаткові санкції проти Росії.

Близько 77% респондентів заявили, що США мають конфіскувати активи російських олігархів, пов’язаних з Путіним.


Петицію до НАТО про закриття повітряного простору над Україною зареєстрували 27 лютого на сайті openPetition. Менше як за п'ять днів вона зібрала необхідний мільйон підписів від людей з усього світу.

Якщо НАТО закриє повітряний простір над Україною, це означатиме, що будь-яка авіатехніка, яка з'явиться в небі після закриття, має бути знищена силами НАТО, які можуть робити це на відстані із нейтральної зони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі