Звернення до громадян України опублікував президент Володимир Зеленський з приводу нічного захоплення Запорізької АЕС окупаційними військами РФ.

«Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію. Історію України, історію Європи. Російські війська атакували Запорізьку АЕС. Вона одна – як шість Чорнобилів. Російські танкісти знали, що вони розстрілюють. Це терор небаченого рівня», – заявив Зеленський. 

Звернення президента 4 березня

Також президент звернувся до громадян РФ: «Невже ви забули, як ми разом розбиралися з Чорнобилем? А якщо не забули, то ви повинні вийти на вулиці і сказати російській владі – ви хочете жити і хочете жити без радіаційного забруднення. Радіація не знає, де кордони Росії».

Зеленський підсумував понад тиждень воєнного спротиву України у війні, розв'язаній Росією: «Ворог уже кинув на територію нашої держави абсолютну більшість своїх військ. Уся його армія кинута проти нашого народу. Але героїчний спротив українців уже дев'ятий день рятує нас від навали. Українські міста не бачили такої нелюдськості від часів нацистської окупації: Чернігів, Охтирка, знову Харків, Маріуполь – цілеспрямовано знищують цивільну інфраструктуру. Тільки за вчорашній день російські бомби вбили 47 мирних людей».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі