Майданчик Запорізької АЕС захопили окупаційні війська РФ, підтверджує Державна інспекція ядерного регулювання України і голова Запорізької ОДА.

«Оперативним персоналом контролюється стан енергоблоків та забезпечується їх експлуатація відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації», – пише голова ОДА Олександр Старух.

Оновлення 08:35: Ідеться про адміністративний корпус і прохідну, уточнюють в Енергоатомі. «Персонал станції продовжує працювати на енергоблоках, забезпечуючи стабільну експлуатацію ядерних установок. Радіаційний фон у нормі».

«На жаль, є загиблі та поранені серед українських захисників станції», – додають в агенції.


Уночі територію найбільшої в Європі атомної електростанції обстріляли війська РФ. Через це виникла пожежа в будівлі. Станом на 06:20 пожежу на ЗАЕС локалізували і ліквідували.

Обстріли в Енергодарі почалися приблизно з 01:00, пише Держатомреагування. Унаслідок цього виникли пожежі на території ЗАЕС.

«Енергоблоки ЗАЕС зберігають цілісність, наявні ушкодження оббудови реакторного відділення енергоблока № 1, які не впливають на безпеку енергоблока. Системи та елементи, важливі для безпеки АЕС, знаходяться в працездатному стані. Змін радіаційного стану на поточний час не зафіксовано», – звітує Держатомреагування.


МАГАТЕ перейшла на цілодобовий режим реагування через ситуацію на ЗАЕС

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі