Про перший тиждень для України у війні проти Росії розповів на ранковому брифінгу президент Володимир Зеленський.

«Два роки тому в Україні зафіксували новий перший випадок коронавірусу. Рівно тиждень тому країну атакував інший вірус, інша хвороба. Гострий напад агресії, напад манії величі. Важкі комплекси. Як насідок – ракетні комплекси», – почав Зеленський звернення.

Додав: «Перші дні війни були складними. Але ми були єдиними. А отже – сильними. А отже – вистояли. І так далі й буде. І так далі стоїмо. [...] Стоїмо так, що ворог повинен змінювати тактику. Ракетно-бомбові удари по українських містах – це зізнання, що не змогли зробити нічого суттєвого на нашій землі. Усі наші лінії оборони збережені».

«Кожен громадянин України, який втратив можливість працювати, кожен ФОПівець, отримує по 6500 гривень без жодних умов, – заявив президент. Зеленський також розповів, що виплата пенсій у березні відбудеться за планом, за планом проведуть й індексацію пенсій: «Ми забезпечимо повну виплату проіндексованих пенсій, гроші вже пішли в банки. Усі виплати будуть проведені повністю».

Ще кілька цитат із промови:

? «Ми пережили на своїй землі дві світові війни, три голодомори, Голокост, Бабин Яр, великий терор, вибух Чорнобиля, Крим і війну на сході. У нас немає величезної території від океану до океану. У нас немає ядерної зброї. Але в нас є наші люди, це наше золото. Нам нічого втрачати, крім свободи і гідності. Нас стільки разів хотіли знищити, але не вдалося. Хотіли, щоб ми мовчали, але нас чує цілий світ. Якщо хтось думає, що ми зламаємося чи здамося, він просто не знає Україну. Він чужий. Или домой!»

? «Навіть якщо ви зруйнуєте всі наші собори та церкви, ви не зруйнуєте нашої віри. Ми відновимо кожен будинок, кожну вулицю, кожне місто. До Росії – вчіть слова «репарації» та «контрибуції».

? «Чернігів, Суми, Миколаїв тримають оборону. Вони хочуть зруйнувати нашу Одесу. Але побачать лише дно Чорного моря. Бо вони дно».

? «Координаційні штаби працюють, гуманітарні вантажі в дорозі. Перші добровольці з-за кордону вже їдуть в Україну, зустрічаємо перших із 16000».