Президент України Володимир Зеленський прокоментував обстріли 1 березня в Києві на території Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» і звернувся з цього приводу до єврейської спільноти світу. 

«Для будь-якої нормальної людини, яка знає історію, Бабин Яр – це особлива частина Києва. Особлива частина Європи. Місце молитви. Місце пам'яті про сто тисяч людей, яких вбили нацисти. Місце старих київських кладовищ. Ким треба бути, щоб зробити таке місце – мішенню для ракет? Ви вбиваєте вдруге жертв Голокосту», – звернувся Зеленський.

Додав: «Звертаюсь зараз до всіх євреїв світу – хіба ви не бачите, що відбувається? Тому дуже важливо, щоб саме зараз мільйони євреїв по всьому світу не мовчали. У мовчанні народжується нацизм. Тому кричіть про вбивства мирних людей. Кричіть про вбивства українців».

Підтримала позицію президента України сербська мисткиня Марина Абрамович, яка співпрацювала з Меморіальним центром Бабиного Яру. «Війни різні, але результат той самий. Так само як ми об’єдналися, щоб перемогти божевільний нацистський режим, світ має об’єднатися, щоб допомогти Володимиру Зеленському та сміливим чоловікам і жінкам України», – написала Абрамович у листі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі