58 виїздів на пожежі за добу зафіксували в Харкові, а кількість жертв після нападу на будівлю обласної адміністрації на площі Свободи сягнула семи, повідомляє в звіті Головне управлянні Державної служби надзвичайних ситуацій у Харківській області.

«Ворог продовжив наносити авіаудари та обстрілювати з артилерії мирні житлові квартали Харкова та області. Бомби, ракети і снаряди вражали житлові будинки та цивільні об’єкти. Внаслідок цього постійно виникали пожежі та руйнації. Гинули люди. Багато хто отримав поранення», – повідомляє ДСНС у Харківській області. 

Від початку доби 1 березня зафіксували 58 виїздів рятувальників ДСНС на гасіння пожеж: «Найбільша з них трапилась на проспекті Ново-Баварському, 95. Там ворожа ракета потрапила у житловий 5-типоверховий будинок. За попередніми даними загинуло 8 осіб, 6 травмовано. О 13:21 рятувальні підрозділи вирушили на ліквідацію вогню. Залучено 6 пожежних автоцистерн, 2 аварійно-рятувальних автомобіля САРМ-Л, 1 автодрабина. Вогнеборцями було врятовано 38 чоловік».

За попередніми даними, кількість жертв після нападу крилатих ракет на майдан Свободи сягнула семи, 24 людини зазнали травм, 11 з яких наразі перебувають у важкому стані. 

«Рятувальники надавали допомогу постраждалим, розбирали завали та діставали з-під них постраждалих та тіла загиблих. Залучались 4 пожежні автоцистерни, автомобіль першої допомоги, САРМ-Л, а також 2 одиниці комунальної техніки. Через постійні обстріли та ймовірність повторних авіаударів, роботи по розбиранню конструкцій призупинені», – додають рятувальники.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі