Державою-терористом після атаки ракети на майдан Свободи в Харкові назвав Росію президент України Володимир Зеленський.

«Удар крилатою ракетою в найбільшу площу Європи, майдан Свободи. Десятки жертв. Ось така ціна свободи. [...] Цей удар по Харкову є терором проти України, а Росія є державою-терористом», – заявив Зеленський на брифінгу.

«Український Харків і російський Бєлгород завжди були близькими містами у багатьох сенсах. [...] Але тепер усе змінилося: після крилатої ракети, яку відправили з Бєлгорода і якою поцілили в площу Свободи, це відвертий, нічим не прикритий терор проти міста, проти Харкова і України», – додав Зеленський. 

Президент України додав, що Харків і Київ є найбільшими цілями агресора: «Це головні мішені. Терор направлений на те, щоб зламати нас, щоб зламати нас спротив. Вони йдуть на Київ так само, як на Харків. Тому оборона столиці – ключовий пріоритет для держави».

Зеленський також призначив головою Київської мійської військової адміністрації Миколу Жирнова: «Я вирішив призначити професійного військового, щоб гарантувати оборону міста, щоб блокувати ворогу підступи до нашої столиці, щоб у киян було все необхідне». 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі