Українська тенісистка Еліна Монфіс (Світоліна) відмовилася грати проти представниць Росії і Білорусі, повідомила вона в Twitter.

«Я хочу оголосити, що не гратиму завтра чи будь-який інший матч проти тенісисток з Росії чи Білорусі, допоки наша організація не зробить відповідне рішення», – написала Світоліна.

Рішення Світоліна прийняла перед стартом турніру в мексиканському Монтерреї, де у першому раунді змагань вона повинна була зустрітися із тенісисткою з Росії Анастасією Потаповою. Через це вона вибула з турніру попри статус першої сіяної.

Водночас Світоліна закликала міжнародні асоціації тенісу заборонити участь спортсменів з Росії: «Я вірю, що теперішня ситуація вимагає чіткої позиції від наших організаторів: ATP, WTA, ITF. Відповідно, ми – українські гравці – вимагаємо від ATP, WTA, ITF дотримуватися рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету щодо допуску тенісистів з Росії чи Білорусі лише в статусі нейтральних атлетів, без використання жодних національних символів, кольорів, прапора чи гімну».

«Я не звинувачую російських атлетів. Вони не відповідальні за вторгення в мою батьківщину. Понад те, я хочу висловити повагу всім гравцям, особливо росіянам і білорусам, які хоробро висловили свою позицію проти війни. Їхня підтримка вкрай важлива», – додала тенісистка.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі