Україна не планує відключень від мобільного зв’язку, а інформація про можливе автоматичне перепідключення до російських операторів не відповідає дійсності, пише Міністерство внутрішніх справ.

Поради про зміну налаштування мережі з автоматичного режиму вибору оператора на ручний з'явилися 28 лютого.

«Ворожі війська можуть відключити український зв’язок на захоплених територіях, відключивши або зруйнувавши базові станції. Щоб транслювати на українську територію свій сигнал, їм потрібен достатньо сильний передавач, завдяки якому можна забезпечити покриття сигналом на кількадесят кілометрів. Однак те, що таким чином може бути замінено сигнал українських операторів на всій території – неправда! Якщо ваш телефон «захоче» приєднатися до цієї мережі – ви одразу отримаєте повідомлення про роумінг», – коментують в МВС.

У міністерстві наголосили, що навіть імовірні проблеми зі зв'язком не вплинуть на комунікацію військових: «Наші військові і керівництво держави користуються спеціальним захищеним зв’язком гарантованої стійкості, про який ми неодноразово розповідали. Він створювався саме для того, що за будь-яких обставин, в тому чисті й воєнних дій, і в будь-який момент забезпечити можливість захищеного спілкування. Ці розмови ніхто не прослухає завдяки засобами криптографічного шифрування та технічного захисту інформації».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі